Next choice traject

Next choice.

Het Next Choice-traject is speciaal opgezet voor studenten die afstuderen. Wij bieden extra ondersteuning aan en helpen ze met de volgende stap na het behalen van hun diploma.

Wij geven individueel en groepsgewijs advies over scholingsmogelijkheden, financiële regelingen, arbeidsmarktinformatie en sollicitatietips. De studenten worden gemotiveerd en begeleid op hun werkplek en bij de overstap naar de arbeidsmarkt (of vervolgopleiding). 

Dit wordt door middel van een gezamenlijk opgezet plan gedaan. Hierbij worden zij gecoacht, wordt er onderzocht waar zij goed in zijn, wat zij lastig vinden en worden zij uiteindelijk voorbereid op de vervolgstappen. Daarbij bieden we ook hulp bij het zoeken en vinden van werk of een vervolgopleiding en bij het verbeteren van het netwerk van de student.

Tevens bouwen we met deze ex-studenten een Alumninetwerk op zodat zij nu en in de toekomst in contact blijven met hun college. Dit kan onder andere worden ingezet om de ex-studenten een passend aanbod te doen aan de hand van hun behoeftes in het kader van een Leven Lang Ontwikkelen.